Over mij

Mijn naam is Petra Baas en ik ben geboren op 16 augustus 1971. Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in het spirituele. Ik begon met het lezen van alternatieve en spirituele boeken en tijdschriften. Iets later in mijn leven ging ik paranormale beurzen bezoeken om het spirituele en het paranormale te ontdekken en kennis op te doen. Door in de loop der jaren diverse lezingen en consulten te doen bij paragnosten en mediums en heel veel aan zelfstudie te doen, heb ik ontzettend veel geleerd en is de helderheid (zien, weten, voelen, horen en ruiken) in mij steeds blijven groeien. 

Praktijk

In 2004 startte ik mijn praktijk. Sommige dingen in de spirituele wereld klinken heel zweverig, maar door ermee bezig te zijn, merk je vaak dat het juist precies andersom is. Juist de nuchterheid, juist het sceptisch zijn zorgt er (bij mij) voor dat er rust (terug) kan komen. Dat is voor mij spiritualiteit.

Vrijheid en vrijblijvend

Wat ik zelf enorm belangrijk vind, is vrijheid. Vrijheid in het leven. Vrijheid verkrijg je niet alleen door volledige acceptatie van het leven in en om je heen, maar ook door alles heel vrijblijvend te houden. Geen verplichtingen, geen verwachtingen en geen eisen. Oftewel: leven in het heden, leven in het NU. Voor mijn praktijk geldt hetzelfde: Als u een afspraak heeft gemaakt voor een consult en u kunt niet komen door bijvoorbeeld ziekte, dan hoeft dit ook niet te worden betaald: u komt immers niet!

Vanuit zuiverheid, licht en liefde ben ik een kanaal voor de altijd en overal aanwezige energie om jou te helpen. Tijdens een (helderziend) gesprek of healing is deze (levens)energie altijd aanwezig om te helpen. Alleen al de intentie is voldoende om deze energie in werking te zetten. Het maakt overigens niet uit of het om mensen, kinderen, dieren of situaties gaat. Omdat alles uit energie bestaat, werkt het ook overal, ook op afstand.

Mijn wens : vrede, harmonie en geluk voor iedereen op aarde en rust voor de aarde zelf

(Helende) energie is overal en altijd in en om ons heen.

Het bewuster gebruiken ervan komt neer op healen. Iedereen kan dit, omdat elk mens en al het leven bestaat uit energie. Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend. Vroeger (eerste beschavingen) gebruikten mensen alles in en om zich heen; de natuur, de energie, de zon, maan, sterren, echt alles wat het leven en de aarde te bieden heeft. Een genezing (healing) was niet iets vreemds, het hoorde erbij, net als ademhalen. Het vergt een bepaalde alertheid, focus om bij jezelf te blijven, in je eigen energie te blijven, gegrond te blijven. Ons denken/ ons hoofd is zo sterk, zo krachtig, dat we deze zuivere, altijd aanwezige energie niet altijd meer zomaar voelen en dus ook niet meer gebruiken.

Mijn levensdoel

Mensen helpen hun innerlijke zelf te vinden, hun innerlijke kracht, hun eigen ik, hun hogere zelf. Zelf heb ik jarenlang gezocht naar mijn innerlijke zelf, mijn eigen ik, naar rust, geluk en tevredenheid, zowel in de wetenschappelijke/reguliere wereld als in de spirituele/alternatieve en alle hulp van “boven” wil ik heel graag iedereen, die op mijn pad komt, helpen om dit ook te voelen. Het geeft een enorm gevoel van verlichting en vrijheid. Het is het gevoel van “thuiskomen”. Het is het ultieme geluksgevoel. Ik heb ervaren dat alles valt of staat met het volledig accepteren en aanvaarden van je leven, het dagelijkse leven en van al het leven om je heen, positief of negatief. Die allesomvattende acceptatie creëert vrede en rust en geeft vrijheid en uiteindelijk het zuivere geluk. Er valt een enorme last van de schouders. Er ontstaat bewustwording. Men wordt zich bewust van wie men werkelijk is, wat men werkelijk diep van binnen wil in het leven. Vervolgens kies je erg bewust vanuit je gevoel, vanuit je hart voor wat je wilt in het leven.

Mijn zienswijze

In deze hectische maatschappij worden steeds meer eisen aan ons gesteld. Dit gebeurt overal, op het werk, in huis, in de relatie, met familie, met kinderen, op school. Veel mensen ervaren hierdoor stress. Deze stress kan verminderd of zelfs weg gehaald worden. Ons lichaam laat ons op tijd merken als er iets niet goed gaat in ons leven. Bijvoorbeeld door lichamelijke ziekte of door geestelijke klachten of door een heftige reactie (enorm enthousiast, erg boos, pijn of verdriet) op een bepaalde situatie. Ons lichaam is in staat zichzelf te genezen, ware het niet dat wij als mens bijzonder krachtig zijn met onze gedachten. Als jij in je hart (op onbewust niveau) er niet echt achter staat, zal er ook geen genezing of verandering plaatsvinden.

Jij bent zelf degene die het toelaat of tegenhoudt. Als jij het wilt, gaat er heel veel stromen en zul je dat ook voelen. Wil jij het niet, dan gebeurt er ook niets. En dit “willen” zit in je hart, niet in je hoofd. Je kunt wel iets “denken” (te willen), maar als je er niet met je hart achter staat, zal er ook niets gebeuren. Deze wensen van een verandering of een genezing dient dan ook werkelijk vanuit het diepst van je hart te gebeuren, dus eigenlijk je vanuit je hogere Zelf, je eigen ik. 

Belangrijke personen

Er kwamen mensen op mijn pad die ik zeer dankbaar ben:

Bert van Vondel (bertvanvondel.nl) is iemand die zeer bewust is van zichzelf en van het leven en ook weet wat zijn levenstaak hier op aarde is en in het NU leeft. Zijn stichting: vredesonderwijsnederland.nl

Henny Bouma (mystica-spirit.nl) is een zeer nuchter en zeer zuiver medium/ paragnost die voor de volle 100% dit werk doet uit liefde voor de medemens.

Jolanda van Bavel (paracentrumderoos.nl) is recht door zee, werkt vanuit de zuiverheid van haar hart voor iedereen die haar benadert.

Hansje Gravesteyn staat volledig in balans in het nu en heeft mij door de laatste stukken bewustwording heen geholpen, eengoedgesprekmethansje.nl/

Voor mij persoonlijk is de Helende Reis www.thejourney.com een ommekeer in mijn leven geweest vanuit een zware overspannenheid en later nog eens met het afleggen van een zwaar beladen thema in mijn leven.

Inspirerende boeken

De boeken van Jozef Rulof inspireerden mij om meer te gaan ontdekken en te leren over het leven. Tijdens het lezen van de boeken van Neale Donald Walsch was het net of ik een kijkje mocht nemen achter de schermen bij … hoe je het ook noemen wilt … God/boven/gene zijde. Door de boeken van Brandon Bays en Byron Katie ontdekte dat ik maar één ding wil in dit leven: mensen helpen. Ook de boeken en lezingen van Hans Stolp zijn zeer inspirerend. Toen ik veel later de boeken (met name Emed) M.A.W. Mulder-Schalenkamp las, viel er veel op zijn plaats voor mij(n leven).